Quality Truckstyling Parts
Wassen zonder krassen!

Wassen zonder krassen!

Wassen zonder krassen!

Hoe doe je dat eigenlijk?

Niet, zou ik vroeger gezegd hebben. Auto’s wassen doe je niet of als je echt niet meer door de voorruit kan kijken dan rij je door de wasstraat. Nou, ja dan laat je iemand anders door de wasstraat rijden in mijn geval, want ik vind het doodeng. Opgesloten zitten in zo’n tunneltje met allemaal borstels die op je afkomen.
Maar goed, dit stukje gaat niet over mijn trauma’s, maar over het fatsoenlijk wassen van een auto.
 

Want dat doe je dus wel. En het liefst iedere week. Grondig, nauwkeurig, bijna koesterend. Je bent trots op je voertuig en dat laat je zien ook. Hij verdient je onverdeelde aandacht . Zo onderscheid jouw auto zich van het gros dat door zijn eigenaar wordt gezien als slechts een middel om van A naar B te komen.  Nee, jouw auto voelt zich gewaardeerd en wil schoon, glanzend en stralend over de weg. Geeft andere auto’s het nakijken. Dat heb ik dus de afgelopen 15 jaar geleerd.


Wassen dus die auto! Maar hoe?
 

Nou, in ieder geval niet door als een kip zonder kop (lees: zoals ik) te beginnen. Dus niet met je sponsje, emmertje en sop met Dreft naar buiten rennen en wassen maar.
Nee! Bezint eer ge begint. Voorbereiding en de juiste materialen zijn het halve werk.
 

Men neme:

- Twee grote emmers (tenminste 20 liter) met Grid Guards: één emmer met spoelwater, de ander met sop;
- autoshampoo, liefst PH-neutraal, voor het sopje;
- en een washandschoen (geen spons!!)


Veel gemaakte fout nummer 1 is de auto gaan wassen zonder eerst af te spoelen. Zand is de ergste vijand van jouw auto, vandaar ook de Grid Guard. Dus dat zand moet er eerst af. Eerst grondig afspuiten (of inschuimen en onder vandaan afspuiten als je gebruikt maakt van een professionele wasstraat).
 

En dan pas kan het wassen beginnen. Gewoon ouderwets met het handje.
Washandschoen aan. In de sop-emmer. Wassen. Uitspoelen in spoel-emmer. In de sop-emmer. Wassen. En dat net zolang herhalen, kant voor kant, totdat de auto helemaal schoon is. Veel spoelen is het geheim van een krasvrij wasproces. Elke twee meter die je je verplaatst: spoelen! Dit lijkt misschien overdreven maar na 10 wasbeurten ga je het verschil al zien met de buurman.
 

Het is belangrijk dat de auto niet opdroogt. Wassen doe je van boven naar beneden. Eerst rondom dak en ramen wassen en afspoelen, dan motorkap etc. wassen en afspoelen, vervolgens de onderlijn wassen en afspoelen en tot slot de wielen en banden.


Voor een optimaal glanzende auto, verminderde hechting van vuil en een waterafstotende werking gebruik je JJ’s Nano-Coating All-in-One.
 

Nadat je de auto gewassen hebt, houd je de Nano-Coating in je linkerhand en de schone washandschoen in je rechterhand (of andersom als je links bent). Links licht opsprayen, rechts inwrijven, daarna weer kant voor kant afspoelen.
 

Afspoelen doe je met kalkvrij water. Kalkvrij water krijg je door te wassen met opgevangen regenwater of door een goed filter tussen watertoevoer en tuinslang. Hiermee krijg je osmose water en dat staat garant voor een streeploos wasresultaat.
 

Tot slot droog je de auto met een super zachte droogdoek.
 

Tips:

- Zorg dat je niet op een plek staat, waar tijdens het wassen of drogen zand op je auto kan waaien.
- Was altijd in dezelfde volgorde zodat je altijd weet waar je gebleven bent.
- Deurstijlen en dorpels was je tussendoor mee en spoel je nadien.
- Het afspoelen van je wagen doe je zonder spuitmond op de slang, niet spetteren! Zodoende loopt direct het meeste water van de auto af, dit scheelt heel veel droogwerk.
- Veeg nooit iets van je auto af zonder nat te maken of in te sprayen, dit veroorzaakt direct krassen of swirls.

Heel veel wasplezier!
 

Larissa
 

PS: als je denkt dat dit een uitgebreide wasinstructie is, dan moet je (als je een paar uur over hebt) eens naar JJ luisteren als hij begint over auto’s wassen……

 

 

 

 

 

 


Hendrik - 08 Mar 2016 @ 09:38
Goede tips voor het wassen van auto's! Ik was mijn <a href="http://www.leendertvdborn.nl"> Kia Sportage</a> wekelijks en gebruikte veel van deze tips al.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »